Bouw Kindcentrum Klazienaveen van start

door | okt 11, 2024 | Onderwijs

De bouw van Kindcentrum in Klazienaveen is officieel is begonnen. Na een zorgvuldig aanbestedingsproces kan het ontwerp binnen budget gerealiseerd worden. JOUS architecten heeft het mooie eigentijdse ontwerp gemaakt.

In opdracht van Stichting Viviani en Primenius verrijst het nieuwe kindcentrum op de locatie van de gesloopte basisschool De Planeet aan de Horizonstraat en wordt gebouwd door Brands Bouwgroep B.V. uit Emmen. De installatietechniek wordt verzorgd door Lammerink Installatiegroep. Het centrum zal de katholieke basisschool Pastoor Middelkoop, de christelijke basisschool De Kap en een voorschool huisvesten. De scholen delen een centraal gebied met een speellokaal XL en een multifunctionele ruimte met bibliotheek.

Het ontwerp creëert logische verbindingen tussen binnen- en buitenruimtes door bestaande bomen te behouden en verwijzingen naar bomen in het interieur op te nemen. Het terrein is omgeven door groen, met nadruk op natuurlijke speelruimtes en beweging. Het gebouw heeft een basis van rood metselwerk met gele en blauwe accenten voor de identiteit van de scholen. De voorschool, centraal gelegen en verbonden met het middengebied, heeft een uitstraling in rood hout die de overgang naar de groene buitenruimtes accentueert. Het interieur weerspiegelt de identiteit van de scholen door kleurgebruik en natuurlijke materialen.

De eerste fase richt zich op de grondwerkzaamheden en fundering, waarbij de basis wordt gelegd voor een iconisch kindcentrum. De aannemer begint binnenkort met grondwerkzaamheden en het opbouwen van de draagstructuur. We kijken uit naar de voortgang en de transformatie van dit project van tekentafel naar werkelijkheid. Samen met onze partners werken we aan een toekomst waarin het kindcentrum een belangrijk centrum voor leer- en speelplezier zal zijn! Ook met: Ingenieursburo Meijer & Joustra BV en Enervisie.